Przedstawiamy trzecią książkę autorek bestsellerowych poradników kucharskich z przepisami dla najmłodszych smakoszy.
Przepisy są oparte na metodzie BLW – tym razem dla nieco starszych dzieci! Twoje dziecko potrafi już chodzić i głośno domagać się dokładki? Albo może wręcz przeciwnie – protestuje przeciwko koperkowi w zupie i pracowicie wydłubuje rodzynki z ciasta? Ta książka jest właśnie dla Ciebie!
Autorki najpopularniejszego w Polsce kulinarnego bloga o metodzie BLW, doświadczone mamy, doskonale wiedzą, że dzieci potrafią przy jedzeniu wybrzydzać, grymasić i tygodniami jeść to samo. Proponują więc przepisy na dania, które wpisują się w preferencje dzieci, mają szanse spełnić ich kryteria, zapewniają wszystkie niezbędne składniki odżywcze, a jednocześnie są proste i szybkie w przygotowaniu oraz, oczywiście – smaczne!
W książce znajdziesz między innymi przepisy na:
- domowe pieczywo i inne wypieki,
- wartościowe śniadania,
- szybkie dania obiadowe,
- zdrowe desery,
- dania na imprezy dla dzieci,
- porady kuchenne i wiele podpowiedzi ułatwiających kulinarne działania – również dla rodziców alergików.
Joanna Anger na co dzień nauczycielka wychowania przedszkolnego, mama Ali i Anna Piszczek polonistka i historyczka, mama Antka są twórczyniami bloga AlaAntkowe BLW, czytanego przez tysiące polskich rodziców i docenionego w konkursie BLOG ROKU 2014.